A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Kategóriák
Folsav 200 tabletta, 60 db
1.529 Ft

Folsav 200 tabletta, 60 db

1.529 Ft
Cikkszám: 701
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Selenium Pharma Kutató Bt.

Leírás és Paraméterek

 A folsav a vízben oldódó vitaminok körébe (a B-vitaminok) közé tartozik. Ez is magyarázza, hogy szervezetünk miért nem képes nagy mennyiségben sokáig elraktározni (egyes kutatások szerint májunk csak mintegy 3-5 hónapra elegendő mennyiséget tud eltárolni). A feleslegben bevitt folsav döntő hányada a vizelettel távozik. Éppen emiatt naponta meghatározott mennyiségű bevitelre van szükség, hogy a szervezet folsav-ellátottsága egyensúlyban maradjon. Egy átlagos, egészséges felnőtt szervezet napi folsavigénye kb. 300 mikrogramm, ennél valamivel több, mintegy napi 400-500 mikrogramm javasolt serdülőkorban, illetve a gyermeket tervező vagy kisbabát váró hölgyeknek.

Mire jó a folsav?

A folsav számos, igen fontos kémiai és biológiai folyamatban játszik elengedhetetlen szerepet, ez magyarázza azt, hogy hiányában akár igen súlyos állapotok is kialakulhatnak. Részt vesz a vérképzésben, az aminosav- és nukleinsav-anyagcserében, továbbá a megfelelő folsav-ellátottság igen fontos az egészséges magzati fejlődéshez. Kutatások bizonyítják, hogy az idegcső záródási rendellenességek előfordulása szignifikánsan csökkenthető a kellő folsav-szint biztosításával. Éppen ezért, a tervezett terhesség előtt legalább 3-4 hónappal célszerű abbahagyni az orális fogamzásgátló szedését (ez ugyanis megnehezíti a folsav bélből történő felszívódását), és ezzel együtt el kell kezdeni a napi rendszeres folsavpótlást is.

A termék a babavárás támogatásához.A folsav nélkülözhetetlen az egészséges sejtosztódáshoz, részt vesz a normál vérképzésben.

Tartalma: 60 db-os tabletta

Adagolás: naponta 1 tabletta

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.