Leírás és Paraméterek
Gyapjas tintagomba (Coprinus comatus):
A népi gyógyászatból jól ismert faj, a vércukorszint csökkentésére alkalmazták.
Tavasszal és késő ősszel jelenik meg.
Leszedés után minél hamarabb fogyasszuk, mert elfolyósodik.
Kutatások alapján igazolták a vércukorszint stabilizáló hatását cukorbetegeknél, ezért Magyarországon is termesztik
|
Tartalma: 100 db kapszula
Felhasználási javaslat: Emésztés, Vércukorszint, Szív és érrendszer
3X1 kapszula/nap.
A gomba fogyasztása esetén az alkoholfogyasztás tilos
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot
Összetétele;
Gyapjas tintagomba őrlemény, Flavin7 bio flavonoid komplex (vörösszőlő mag-héj szárítmány; cirok mag-héj szárítmány; feketeszeder mag-héj szárítmány; feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, zselatin.
Amit a Gombákról érdemes tudni;
A közhiedelemmel ellentétben a gombák nem tartoznak a növények közé, hanem a növényekkel és az állatokkal egyenrangú, különálló élőlénycsoportot alkotnak. A Földön az ismert gombafajok száma százezer körül van, de feltételezik, hogy a még ismeretlen fajok ennek a három-négyszeresét is kitehetik.
A gombák számos biológiailag aktív anyagcsereterméket szintetizálnak, amelyeknek egy része az emberi egészségre kifejezetten hasznos. Mint ahogyan ismerünk gyógynövényeket, ugyanúgy gyógyítható gombák is léteznek.
A gombáknak több csoportja termel gyógyhatású anyagokat. Ezek közül szélesebb körben ismertek az antibiotikum termelő mikroszkopikus penészgombák (pl.: penicillium). Igen fontos gyógyszereket állítanak elő a tömlősgombák közé tartozó növényi parazita anyarozsból (Claviceps purpurea), ami több, mint száz biológiai aktív vegyületet tartalmaz.
A gyógygombák emberi testre gyakorolt hatásait négy nagy csoportba soroljuk:
- Antibiotikum termelő nagygombák.
- A keringési betegségek ellen alkalmazható gombák.
- Immunstimuláns ér rák ellen ható gombák.
- Koleszterin csökkentő hatású gombák.
A gomba, mint emberi táplálék:
A gombafehérjék aminosav-összetétele táplálkozás-élettanilag kedvező (jobb mint a növényeké).
- A gombák mind a 20 fehérjealkotó aminosavat közöttük az esszenciális aminosavakat (melyeket a szervezet nem tud előállítani) tartalmazza.
- Magas rosttartalmuk fokozhatja a bélmozgást.
- Jelentős B és D-vitamin illetve kálium és foszfor forrás - gyógyhatású és immunrendszer erősítő anyagok.