A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
19 éve az egészségmegőrzés szolgálatában
Kategóriák

Kérdések és válaszok a DETOX BELSŐ NAGYTAKARÍTÁS programhoz

 

KÉRDÉSEK és VÁLASZOK A DETOX BELSŐ NAGYTAKARÍTÁS PROGRAMHOZ

 

OKOZ HASMENÉST A PROGRAM HASZNÁLATA?

Nem. A programot úgy állítottuk össze, hogy használata egyszerű és a hétköznapokba is könnyedén beilleszthető legyen. A 'Detox - 30 napos béltisztító program' támogatja az egészséges bélműködést, lusta belek esetén fokozza a bélperisztaltikát, de nem célja az erős hashajtás.


MILYEN ÉTRENDET TARTSAK A BÉLTISZTÍTÓ KÚRA ALATT?
A Detox program esetében - a minél hatékonyabb tisztítás érdekében - javallott a táplálkozásra is odafigyelni. A panaszoktól, tünetektől és elszántságtól függően lehet különböző módon végezni a tisztítást, de nagyon fontos, hogy nincs elvárt étrend. Alkalmazd olyat ezek közül azt vagy azok keverékét, mely számodra vállalható. 

1. módszer: Amennyiben soha nem böjtöltünk és vegyes táplálkozásúak vagyunk, akkor talán ez a legnagyobb erőfeszítést igénylő. Ebben az esetben a Detox kúra megkezdése előtt javallott 3 nap böjtöt tartani, ahol a napi ajánlott vízmennyiség fogyasztása forró víz - esetleg édesítés, citromozás nélküli gyógytea - formájában történjen. A negyedik nap reggelén kell elkezdeni a Detox programot és visszatérni egy könnyű, növényi alapú táplálkozásra. Az ételek könnyűek és melegek legyenek, tehát lehetőleg kerülni kell a nyers zöldségek rendszeres fogyasztását a béltisztítás alatt. Sok leves, önmagával sűrített főzelék, zöldséges gabonák, hüvelyesek fogyasztása lassan, alaposan megrágva. Tudom, hogy nyugaton divat a nyers zöldség fogyasztása, de mivel különböző alkatúak vagyunk, így ez a táplálkozás nem megfelelő mindenki számára. ! A nyers zöldség - a tibeti gyógyászat kifejezését használva - csökkenti az emésztő tüzet, tehát rontja az emésztési funkciókat, lassítja az emésztést. ! A zöldség a lelassult emésztési folyamatok következtében tovább marad a belekben, erjedni kezd, gázt képez, ami felfúvódást és egyéb kellemetlenségeket okoz. Itt javallott elhagyni minden cukrozott üdítőt, cukrozott teát, a túlzott édességbevitelt, ha érzékeny kerülni a glutént és a tejtermékeket.

2. módszer: Ez a verzió ugyanaz, mint az előző, de azoknak ajánlva, akik nem tudják, vagy nem akarják elhagyni a húsfogyasztást. A böjt része ugyanaz. Utána legalább próbáljuk azokat a húsokat kerülni, melyek emésztése sok energiát használ fel. Ilyen a marha, bivaly, vadhús, de ide sorolnám még a sertéshúst is. A táplálkozás meleg és könnyű minőségű legyen és a húsfogyasztást a minimálisra csökkenteni. Mivel a nagyüzemi termelésből származó húsokban gyógyszer maradványok lehetnek, így jobb kistermelőktől beszerezni az alapanyagokat.

3. módszer: Ez ugyanaz, mint az első, de megelőző böjt nélkül.

4. módszer: Ez ugyanaz, mint a második, de megelőző böjt nélkül.

5. módszer:  A legutolsó pedig a legkönnyebb, bár a legkevésbé hatékony. Ebben az esetben a detox programot egyszerűen beillesztjük a napi rutinba, bármiféle változtatás nélkül.


FÉMKIVEZETÉSRE ALKALMAS? 
Amennyiben a béltisztító programot nehézfém-kivezetésre szeretnéd használni úgy a hatékony kivezetés érdekében javallott a teljes 'Full Body Detox - belső nagytakarítás kúrát' elvégezni. A 'Detox - 30 napos béltisztító program' előkészíti és megindítja a nehézfémkivezetést, amit a 'Cleanse - vér & nyirokrendszer & máj tisztító programunk' tesz teljessé.


BÉLPROBLÉMÁK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
IBS, Crohn-betegség, Colitis ulcerosa-fekélyes vastagbélgyulladás. Néhány mondatban sorra vesszük a fenti panaszokat:
Irritábilis bélszindróma - IBS: Egy 14 randomizált, kontrollált vizsgálatot magába foglaló tudományos összevetés (metaanalízis) azt találta, hogy a rostpótlás hatékonyan javítja az IBS globális tüneteit - a hasi diszkomfort-érzést, fájdalmat, hasi puffadást, feszülést,
Crohn-betegség: Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a magas rost-tartalmú diéta a Crohn-betegek számára előnyös.
Fekélyes vastagbélgyulladás: Egyes kutatások kimutatták, hogy a rostok a remissziós időszakokban (a betegség tünetmentes nyugalmi fázisa) előnyösek lehetnek a fekélyes vastagbélgyulladás kezelésében. Meghosszabbítják a tünetmentes időszakot és csökkentik a bélben lévő elváltozásokat azáltal, hogy csökkentik a nyálkahártya hízósejtjeinek aktivitását. A fellángolás időszakában viszont csökkenteni kell a rostbevitelt.
Amennyiben bizonytalan vagy a termék szedésével kapcsolatban, vedd fel a kapcsolatot kezelőorvosoddal vagy írj nekünk levelet az info@myrobalanmed.com címre.

 
VAN -E BÁRMI MELLÉKHATÁSA A BÉLTISZTÍTÓ PROGRAMNAK?
Gyógynövényes termékeink a tibeti gyógyászat sajátos gyógyszerkészítési elvei alapján kerülnek összeállításra, aminek eredményeként mellékhatás-effektus nem léphet fel.

 
SZEDHETEK A BÉLTISZTÍTÁS SORÁN EGYÉB ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKET VAGY SZÜNETELTESSEK MINDENT?
A tibeti gyógyászat a kivezető terápiákat - mint amilyen a béltisztítás - a gyógyító szeres kezelések előtt javasolja. Teszi ezt azért, mert a tápanyagok és a hatóanyagok - legyen az vitamin, ásványi anyag vagy növényi hatóanyag - leghatékonyabban akkor tudnak a szükséges mennyiségben felszívódni, ha a bélrendszer állapota megfelelő.

Amennyiben vitaminokat, ásványi anyagokat szedsz étrend-kiegészítő formában, úgy annak a szedését változtatás nélkül folytathatod.

Ha gyógynövényes készítményt szedsz, úgy annak bevételét érdemes elválasztani a 'DETOX - 30 napos béltisztító program' készítményeitől, tehát a három termék (Fiber.16, NoDida, PureWell) bevétele között hagyni kb. 1 óra szünetet.


MIRE ÉRDEMES MÉG FIGYELI A BÉLTISZTÍTÁS ALATT?
A tibeti gyógyászat (de más holisztikus gyógyászati rendszer is) nagy jelentőséget tulajdonít a meleg víznek. Tehát, amennyiben megoldható, fogyassz reggel olyan meleg vizet éhgyomorra, amilyet csak meg tudsz inni (ezt bármikor a kúra után is javallott folytatni) és a nap folyamán is törekedj a meleg víz fogyasztására, mivel a hideg víz lehűti az emésztő tüzet, mely negatív hatással van az emésztés folyamatára.


MENNYI IDEIG VÉGEZZEM A BÉLTISZTÍTÁST?
Amennyiben még soha nem végeztél béltisztítást, de a tünetek alapján szükségét érzed, úgy végezd addig, amíg a panaszok nem enyhülnek. Panaszok nélkül elegendő lehet egy program elvégzése is.


MELYIK ÉVSZAKBAN JAVASOLT A BÉLTISZTÍTÁST VÉGEZNI?
A civilizált élet sajnos egész évben komoly terhelést jelent a szervezet számára, így szinte bármikor végezhető, amikor azt érezzük, hogy támogatásra van szükségünk. A legideálisabb (panasz nélkül) a tavaszi, ezen kívül pedig az őszi hónapok.

 

SZERETNÉL VÉGRE MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN SZÉKREKEDÉSTŐL, HASMENÉSTŐL ÉS PUFFADÁSTÓL? SZERETNÉD VÉGRE SOKKAL JOBBAN, ENERGIKUSABBAN ÉREZNI MAGAD, MEGALAPOZVA EZZEL AZ EGÉSZSÉGED?

NE VÁRJ TOVÁBB! LÉPJ MOST EGY KIEGYENSÚLYOZOTTABB ÉLET FELÉ! KEZDD EL A BÉLTISZTÍTÁST MÁR HOLNAP!

Detox - 30 napos program a vastagbél megtisztítására