A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
19 éve az egészségmegőrzés szolgálatában
Kategóriák

Miért fontos a probiotikum?

A civilizál világ sok változása, többek között az étkezésünkkel kapcsolatos szokásaink változásait is magával hozta. 

Több olyan élelmiszert fogyasztunk,  amit 30-40-50 éve nem fogyasztottunk vagy nem is ismertünk.

Megváltozott technológia, más gyártási módszerek, behozott élelmiszerek mind változtattak a megszokott élelmiszerekkel szembeni fogyasztásunkon.

Fokozottabb elfoglaltságaink magukkal hozták a kész,- és félkész ételek fogyasztását. Újabb élelmiszerek jelentek/jelennek meg az üzletekben, egy idő után megbarátkozunk velük és fogyasztjuk.

Ezek az étrendbeli változások, kihatnak belső szerveink működésére, elsősorban az emésztőrendszerünkre, azon belül a bélrendszerre, s benne a hasznos baktériumokra.

Megváltoztak a gyógyszerek használatai, az Antibiotikumok elterjedésével, ami a bélflóra ellensége.

A változások kihatottak a jótékony baktériumokra és a bélflórára. A jótékony baktériumok csökkentek a szervezetünkben, s ennek egyenes következménye a gyulladások, a bélbetegségek gyakorisága.

Fentebb írtak világosan tükrözik a jótékony baktériumok szükségességét. A jótékony baktériumok táplálják a bélflórát, melyeknek az a feladatuk, hogy segítsék a bejutatott táplálékok, vitaminok, ásványi anyagok felszívódását.

Ha felszívódás nem működik megfelelően, a szervezet nem jut hozzá a létfontosságú anyagokhoz. Ha ez a folyamat hosszabb időn keresztül fennáll, előbb-utóbb betegséghez vezet, így jelzi a szervezet a szükséges anyagok hiányát

Hogyan lehet elősegíteni a jótékony baktériumok szaporodását a bélrendszerben?

Ma már sokféle probiotikum kapható, amivel segíthetjük a jótékony baktériumok pótlását.

Ha Antibiotikumot szedünk, mellé feltétlen szedjünk probiotikumot akkor is, ha az orvos nem írt fel hozzá.

Ha nem indokolt antikiotikum szedése, semmi képpen ne szedjük, mert az antibiotikum a káros baktériumom kivül a hasznos bakrtáriumokat is tönkre teszi. Antibiotikumot akkor javasolt szedni, ha valakinek bakteriális fertőzése van, vagy káros baktériumok telepedtek meg a szervezetében.

Ha egészségesnek érezzük magunkat, akkor is beiktathatunk egy évben kétszer probiotikum-kúrát.  Túladagolástól nem kell tartani, mindenképpen a bélben kerül felhasználásra, nem kerül a véráramba, nem emésztődik meg.

 

 

    Lejegyezte,

Barátfalvy Irén