A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Kategóriák

RÉZ,- FÉMEZETT SZÖVETEK HASZNÁLATA

2024. 04. 20. 00:00:00 Barátfalvy Irén
VÉDEKEZZÜNK A KÁROS SUGÁRZÁSOK ELLEN

Modern korunk vívmányai annyira beépültek mindennapjainkba, már el sem tudjuk képzelni nélkülük életünket. Munkánkban, magánéletünkben szinte már nélkülözhetetlenné váltak a mobil eszközök, az internet elérhetőségek, az elektronikus kommunikációk.

Kevésbé gondolunk arra, hogy azok a készülékek, amelyek ezeket a számunkra már megszokott szolgáltatásokat nyújtják, közvetlen környezetünkben vannak. Bármikor, bárhol tartózkodunk, közvetlen közelünkben lehetnek.

Milyen hatással vannak szervezetünkre? Az elektroszmogot sugárzó készülékek egyenként is, de összességükben még inkább, hátrányosan befolyásolják az élő szervezet működését.

Mit okozhat az elektroszmog?

Hihetetlen széles skálája van azoknak a szervezeti elváltozásoknak, amit az elektroszmog okozhat;

alvászavart okozhat, hatására az emberi szervezet regenerációja nem megfelelő,

előidézhet fejfájást, migrént, ami befolyásolja napi teljesítő képességünket, közérzetünket, feszültséget, idegességet, stresszt  idézhet elő, ami már önmagában betegségeket generálhat,

koncentráció-zavart okozhat, ami napi működésünket negatívan befolyásolja kellemetlen tünetként, fülzúgást válthat ki, befolyásolják agyműködésünket, nehézzé teszi mindennapjainkat és feladataink végzését,

legyengítik az immunrendszert, minek hatására hamarabb megbetegedhetünk,

továbbá egyéni érzékenység okán akár komoly, élet-kockázatú betegségeket is okozhatnak.

Természetesen ezeket a hatásokat nem mindenki észleli, vagy nem egyformán.

Hírközlési és egészségvédelmi szakemberek együttes munkájával rendszeres mintavizsgálatokat folytat az NMHH és az NNK: „Sugárvédelem Mindenkinek” szlogennel. Közzéteszik megállapításaikat, mi szerint jelenleg hazánkban még nincs elterjedt 5G  kiépítettség. 

Elsődleges fontosságú az adótornyok környékén lakók biztonságérzete, ezért az nmhh.hu/elektroszmog oldalon tájékoztatást tesznek közzé, és emellett díjmentes, elektromágneses sugárzásszintmérést is bárki igényelhet. 

Ennek ellenére lakossági félelmek mégis észlelhetők.

A sugárzás elleni védekezés mégis megfontolandó és alkalmazható, különösen az egyéni érzékenységek figyelembe vételével.

Hogyan védekezhetünk a sugárzásokkal szemben?

Ezeknek a külső, kellemetlen hatásoknak, az úgynevezett elektroszmognak  a kivédésére, árnyékolására alkalmas a réz- és/vagy  fémezett textília.

Elektroszmog árnyékolására alkalmas termékeink olyan réz vagy fém-tartalmú textíliák, melyek képesek kivédeni a magas frekvenciás rádió és mikrohullám sugárzásokat. Képesek blokkolni a mikrohullámokat, mint például a mobilantennák sugárzásait, közelünkben működő vagy környezetünkből átsugárzó WiFi jeleket. 

Ablakon keresztüli sugárzás kivédésére

Ha ablakon keresztül  ér bennünket sugárzás, érdemes először azt levédeni. Jó fényáteresztő képességű, áttetsző Réz/Nikkel  tartalmú Organza anyaggal tehetjük meg, mely függöny helyett alkalmazható. Felszerelése egyszerű, házilag megoldható.

Amennyiben lakásunk belső terét akarjuk védeni

Ha lakásunk falait, vagy padlózatát érik sugárzások, védjük Rézszövettel.
A Rézszövet alkalmas tapéta helyett vagy tapéta alá, egyszerű felragasztással. Építkezőknek ajánlatos a padlózat alá is helyezni a Rézszövetet.

A Réz- és fémezettszövet termékek a Relaxbolt webáruház oldalain megtekinthetők és rendelhetők.

 

Több ismeretterjesztő írás a rézről, ezüstről, egyéb fémezett szövetről

https://www.relaxbolt.hu/ezust-rez_jotekony_hatasai

https://www.relaxbolt.hu/rez_antimikrobialis

https://relaxbolt.hu/elektro_szmogrol_erdemes_tudni

https://relaxbolt.hu/sugarzas_es_hatasai

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Rézszövet