A zabkorpa és útifűmaghéj kombinációja kiváló keverék, prémium minőségű. Nincs jellegzetes, markáns íze, ezért nem változtat ételeink alapízén. Rostdús mivolta ellensúlyozza a civilizációs étrend finomított ételeinek székrekedést okozó hatását. A zabkorpában található ásványi anyagok, vitaminok kiegészítik az ezekben gyakran hiányos étrendünket. Megkötik a zsírok egy részét, így védik a szívet és az érrendszert. Egy több ezer embert érintő gyakorlati étrendi tanulmányozás során megfigyelték, hogy azoknál, akik több rostot fogyasztanak, négyszer kisebb a szíveredetű halálozási ok. A zabkorpa és útifűmaghéj kombinációja nagy mennyiségű és egymást kiegészítő, többfajta rostot is tartalmaz.
A gyomor,- és bélrndszer működését segíti.
A modern felgyorsult világ stresszhatásai, a zsírokban bővelkedő, fehérjedús, cukros ételek, a mozgásszegény életmód mellékhatása a súlytöbblet. Ami nemcsak esztétikai probléma, de számos későbbi komoly betegség kezdeti forrása lehet. Ennek elkerülésében is segíthet a zabkorpás útifűmaghéj. A benne lévő rostok megszívják magukat vízzel, kitöltik a gyomrot és teltségérzetet idéznek elő. Ezáltal kevesebbet eszünk, mert hosszabb ideig " jóllakottság" érzést kölcsönöz.. Ha tisztítókúrában fogyasztjuk, akkor kevésbé vagyunk éhesek, kevesebbet eszünk, viszont a zsírok egy részét megköti. Sőt az étel egy része, összekeveredve az oldhatatlan rostokkal, felszívódás nélkül távozik a szervezetből. Bárki fogyaszthatja, mert jót tesz magának, ha néha egy két-három hetes egészségkúrát végez és ennek során ételébe reggel és este egy teáskanálnyit a fenti keverékből is tesz. A fölösleges, többletfehérje, zsír és szénhidrát így távozhat és kevésbé terheli meg a szervezetet. Mivel azonban ételeinkben „eltűnik” a fenti keverék, ezért egész évben bármibe keverhetünk egy keveset.
Kiszerelés: 100g
Összetevők: útifű maghéj, zabkorpa
Tápanyagtartalom (100 g-ban);
Energia: 767 kJ / 0,184 Kcal
Fehérje: 7,7 g
Szénhidrátok: 29,25 g
Cukrok: 0 g
zsír: 3,55 g