A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Kategóriák

Oxigénhiány pótlása

 

Több hírlevelünkben esett már szó a szervezet oxigénhiányának  egészségre gyakorolt káros hatásáról.

A harmincas évek környékén már  kevesebb természetes oxigént vesz fel az emberi szervezet. Továbbá a mozgásszegény és ülő életmód megakadályozza, hogy szervezetünk elegendő mennyiségű oxigént dolgozzon fel. 

A szervezet működésének funkciói az agyműködéstől a mérgező anyagok közömbösítéséig, az  oxigénből származó energiától függnek. A jó közérzet, a  megfelelő teljesítmény, a jó egészségi  állapot  úgy valósul meg, ha megfelelő a  sejtek   oxigén ellátása.

Oxigénre pedig minden élő szervezetnek rendkívül nagy szüksége van,  egészségünk megőrzése,  a betegségek kivédése miatt.


Az oxigén hiányát a szervezet már igen hamar jelzi, hosszú távon pedig sok egészségi problémát okozhat.

 

Egészségkutatók szerint az oxigénhiány rovására írható az öregedés, a fejfájás, a krónikus  fáradtság, az immunrendszer gyengülése,  szorongás, a nem megfelelő teljesítőképesség, a megfelelő koncentráció hiánya,  a rossz alvás, a depresszió, az ízületi fájdalmak,  sokszor még  a testsúlyproblémák,  az allergiás tünetek is.


 

Mennyi oxigénre van szüksége az emberi szervezetnek?

Testsúlyunk 65 %-át oxigén teszi ki.  Percenként  körülbelül  1000 ml (1l) oxigén jut el a sejtekhez. Bediffundál az emberi test sokmilliárdnyi sejtjéhez, melyek  éltető eleme.

Ha kevesebb oxigén jut el a sejtekhez, mint amennyire  szükségük lenne, akkor azok az energiatermelő folyamatok, melyek az életfunkciókat biztosítják, - sérülnek, nem működnek megfelelően.

Például, minden szívroham oka, hogy a szívizomhoz nem jutott el  a szükséges oxigén.

Hogyan biztosítható a szervezet számára az elegendő oxigén?

Az Aktív Stabilizált Oxigén segíthet abban, hogy az életmód okozta káros folyamatot kivédjük.. A oxigénben gazdag víz javítja az egészségi állapotot, az energiaellátást és a közérzetet. Támogatja az immunrendszert, segíti a betegség utáni regenerálódást.

Milyen életfunkciókhoz nélkülözhetetlen még az oxigén-pótlás?

- táplálkozás,  emésztés, anyagcsere, salaktalanítás

Az étel összetevőinek lebontása  és a tápanyagok felszívódása  a megfelelő emésztéstől függ. A nyers táplálékok olyan enzimeket tartalmaznak, melyek szükségesek ezeknek az anyagoknak a feldolgozásához. Ezzel ellentétben a főtt ételekből hiányzik ez a katalizátor és ennek következtében terhet jelentenek az emésztőszervek számára. Az olyan rossz szokás, mint az étkezés közbeni folyadékbevitel felhígítják a gyomornedveket és csökkentik a szervezet tápláléklebontó képességét.

Az oldott oxigén már a nyelv alól a véráramba kerül, a gyomorból pedig a vérplazmába jut.Így nemcsak a hemoglobin köti meg, hanem olyan helyekre is eljut, ahol szűkületek, elzáródások vannak. Eszerint az oxigén akkor is eljut a sejtekhez, ha nem a tüdőn keresztül jut be a szervezetbe, hanem lenyeljük. A folyékony, stabilizált oxigén közvetlenül a véráramba jut a vérplazmában oldva. Első útja májba vezet, ahol a méregtelenítés, gyógyszerek, mérgek közömbösítésével, a cukorháztartás és hormonképzés fokozásával összhangba kerül más táplálékok hasznosulásával, növeli a vitaminok, ásvány, és nyomelemek, aminosavak beépülését. Hatására növekszik az energia, jobb lesz az erőnlét, a koncentrációs képesség, gyorsabb a gyógyulás, regeneráció, jobb a keringés és légzésfunkció. Fertőtlenítésre is kiválóan alkalmazható, mert sikeresen elpusztít számos  baktériumot  miközben belsőleg alkalmazva a hasznos baktériumokat nem bántja.

- fertőzések kivédése

Manapság több mint 35000 különféle mérgező vegyi anyagot használnak szerte a világban és ezeknek a vegyi anyagoknak a maradványai a talajba, a felszíni vizekbe kerülve az ivóvizünket is veszélyeztetik. A víz szennyezettségére vezethetők vissza az olyan betegségek is, mint a hepatitis, a kolera, a szalmonellás fertőzés, a gyermekbénulás és az emberre veszélyes vírusbetegségek is.  A másik probléma az ivóvíz klórozása.

- szívnek oxigénellátásra nagyon nagy szükség van, -  csak akkor tud megfelelően működni, ha elegendő oxigén áll rendelkezésre. Mivel a szervezet az oxigént nem tudja raktározni, állandó és rendszeres pótlása nélkülözhetetlen.

- légzőszervi betegségek,  allergiás megbetegedések következtében nehéz légzés lép fel, az oxigénhiány következtében.  A stabilzált oxigén nagy segítség ezekben az esetekben is.

- agyi vérellátás; A memóriazavar oka  az agyi vérellátás elégtelensége. Az érelmeszesedés miatt az egyes szervekhez, köztük az agyhoz is egyre kevesebb friss, oxigéndús vér jut el. Oxigénhiány miatt megbomlik az agysejtek anyagcseréje, aktivitásuk csökken, és ez a legkülönfélébb funkciózavarokhoz vezet. A mentális képességek csökkenésén túl testi panaszok is fellépnek; a leggyakrabban szédülés, fülzúgás, hangulati labilitás, rossz közérzet, szorongás, alvászavarok vagy a végtagok keringési zavarai: hűvösség, gyengeség, remegés és járáskor jelentkező fájdalom.

Néhány javaslat, amik segíthetnek az oxigén szint emelésében;

  • vízfogyasztás mértékének emelése
  • mozgás beütemezése napi szinten
  • mély-légzés gyakorlása nap közben többször
  • gyakori szellőztetés lakásban, munkahelyen

 

Lejegyezte;

Barátfalvy Irén