Leírás és Paraméterek
A Glutation antioxidáns védelmi rendszerünk központi kulcseleme. A glutation három aminosavból (cisztein, glutaminsav, glicin) felépülő molekula, amelyet szervezetünk is előállít, de csak kis mennyiségben. Ezért szervezetünknek pótlásra van szüksége. A közhiedelemmel ellentétben igazolható, hogy a molekula szájon át történő bevitele során a gyomor savas közegében nem bomlik le, hanem felszívódik a béltraktusból a véráramba, és eljut a sejtekig. A máj nagy mértékben tartalmaz glutationt, ami jól mutatja fontos szerepét a szervezet méregtelenítési folyamataiban.
Krónikus betegségek, legyengült immunrendszer esetén, stresszes vagy terhelt életvitel miatt, nagy szükség van a glutation pótlására.
A glutationhiány összefüggésbe hozható számos betegséggel, immunrendszer zavarokkal, idegrendszeri problémákkal, autoimmun folyamatokkal, energiahiánnyal, elégtelen méregtelenítési funkcióval, izomgyengeséggel, gyulladásos állapotokkal, valamint a sejtek rosszindulatú elváltozásaival.
A Glutation elsődleges funkciója a sejtek és mitokondriumok védelme az belső oxidációs folyamatok káros, romboló hatásától. Megvédi sejtjeink, szöveteink, szerveink épségét, ezáltal fontos szerepet tölt be az öregedéssel együtt járó krónikus betegségek elleni védekezésben. A glutation kulcsfontosságú a méregtelenítéshez, semlegesíti a szervezetben található toxinokat, védelmet nyújt a sugárzás, a vegyi anyagok és a környezeti szennyezők káros hatásaival szemben. Javítja az immunrendszer működését, idegrendszervédő hatású, fokozza a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben, felgyorsíthatja a betegségekből való felgyógyulást, és növeli a szervezet energiaszintjét, a vitalitást.
Összetevői;
L-Glutetion 450 mg
L-Askorbinsav 450 mg
Csomósodás gátló, cellulóz kapszulahéj
Ajánlott mennyiség: 1 kapszula/nap (lehetőség szerint két étkezés között)