A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
20 éve az egészségmegőrzés szolgálatában
Kategóriák
Máriatövis kapszula - 80 db
3.540 Ft

Máriatövis kapszula - 80 db

3.540 Ft
Cikkszám: 618
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Vitaking Kft.

Leírás és Paraméterek

A máj és epe egészségéért!

Az emberi szervezet legnagyobb mirigye a másfél kilónyi máj. Minden áthalad rajta, ami a tápcsatornába kerül, legyen az étel, ital, vegyszer vagy gyógyszer. Központi laboratóriumként a máj átvizsgálja, elemeire bontja a szervezetbe jutó anyagokat, beépíti a hasznosíthatókat és kiszűri az ártalmasakat.


A máj mintegy ötszázféle feladatot lát el, ezek közül a két legfontosabb: megtisztítja a vért az anyagcsere salakanyagaitól, és hasonlóképpen bánik a hormonokkal, a gyógyszerekkel és az alkohollal. A táplálékokat pedig energiává alakítja át, és glikogén formájában tárolja, majd fizikai erőfeszítés esetén a glikogént szőlőcukor alakjában juttatja el az izmokba.

Naponta késztetjük májunkat a képességeit meghaladó teljesítményekre, amikor alkoholt fogyasztunk, nehéz, fűszeres, zsíros ételeket eszünk, vagy olyan műanyag ételekkel csillapítjuk éhségünket. 

Ezért is nagyon fontos az, hogy valamilyen módon megpróbáljuk védeni májunkat, illetve segíteni regenerálódását a rengeteg megterhelés után. Ezt szolgálja ez a speciális készítmény, amely olyan gyógynövényeket tartalmaz, amelyek segítik a máj megfelelő működését. 


 

 Máriatövis kapszula


A máriatövis (másnéven tejbogáncs) egy nagyon fontos májvédő növény, többféleképpen védi a májat.

Erősíti működését, megelőzi a méreganyagok behatolását, hatékony antioxidáns, a veszélyes szabadgyökökkel szemben. , segíti a sérült májszövetek regenerálódását, az elhalt májsejtek lecserélését, elősegíti az epe elválasztását, ezáltal javítja az emésztési és felszívódási folyamatot.

Termék-cimke




 




Étkezési javaslatok májbetegségek esetén 




 Az emésztőrendszer fizikai túlterheltségének elkerülése érdekében arra kell törekedni, hogy egy-egy étkezés során csak kis menynyiséget fogyasszunk, viszont gyakran, naponta ötször-hatszor együnk.

 Igen fontos a túlsúly leküzdése is, az elhízottak törekedjenek az alacsony kalóriaértékű élelmiszerek fogyasztására.

 A magas rosttartalmú élelmiszerek segítik a méreganyagok bélen belüli megkötését és a széklettel való távozásukat, így tehermenetesítik a májat és segítik a gyógyulását. A diéta főleg zöldségekből és főzelékfélékből, illetve gyümölcsökből álljon. A rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás azért is fontos, mert így elegendő vitamin, ásványi só, illetve komplex szénhidrát kerül a szervezetbe. Azonban nem minden zöldségféle egyformán jótékony hatású. A durva rostokat tartalmazó fajtákat mellőzzük, mert erős puffadást válthatnak ki. Ilyenek például a káposzta, karalábé, borsó, bab, lencse. Javasolt viszont az articsóka, sárgarépa, cékla, retek, brokkoli és a savanyú káposzta rendszeres fogyasztása. A gabonafélék közül a magas rosttartalmú barna kenyér, rozskenyér, illetve a barna rizs jótékony hatású.

 A májbetegségekben szenvedők számára fontos a májvédő hatású fehérjék fogyasztása. Leghasznosabb a növényi és az állati fehérjék együttes bevitele. Arra kell törekedni, hogy lehetőleg minden étkezés tartalmazzon mind állati (ez nem feltétlen a húst jelenti, inkább a savanyított tejtermékeket kell előnyben részesíteni), mind növényi fehérjeforrást. A tejsavóban, illetve a savanyított tejtermékekben lévő aminosavak alapvető fontosságúak a kiegyensúlyozott értrend felépítésében. Az arginin és methionon nevű májregeneráló aminosavakat ma már kapszulázott formában is meg lehet vásárolni.

 Kerülni kell a zsírban gazdag nyersanyagok felhasználását, mint amilyenek például a zsíros húsok, szalonna, tepertő, zsíros sajtok, mártások és a tejszín. Nem ajánlott a bő zsírban sült, például a rántott ételek fogyasztása sem. Törekedjünk a hidegen sajtolt növényi olajok bevitelére, mert ezek kevésbé terhelik a májat. Együnk több mandulát, tökmagot, gesztenyét, a főzéshez olívaolajat, a salátákra tökmag-, szezám- vagy kukoricacsíra-olajat használjunk.

 A bőséges szénhidrátfogyasztás májbetegségek esetén nem kifejezetten káros, de nem mindegy, hogy miből származik. Sokkal jobb, ha összetett szénhidrátokat fogyasztunk: értékes zöldség- és főzelékféléket, burgonyát, rizst, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret, és nem csokit, süteményeket és fehércukorral édesített ételeket. Mivel ezek hízlalnak is, ezért próbáljuk bevitelüket minimálisra szorítani.

 A főzés során kímélő fűszerezésre van szükség. Kerülni kell az erős hatású ecet, mustár, ketchup, csípős paprika és a bors alkalmazását. Használjunk helyettük zöld fűszereket, mint például a bazsalikom, lestyán és kakukkfű. 




Májregeneráló vitaminok 



A vitaminok közül elsősorban a C-vitamin és a B12-vitaminpótlás mutatott pozitív eredményeket a máj gyulladásos megbetegedéseiben. Ezt a már említett zöldség- és gyümölcsfogyasztással, illetve különböző természetes alapú étrendi kiegészítőkkel vehetjük magunkhoz. Emellett májbetegségekben kialakulhat A- és K-vitaminhiány is, ennek megelőzése érdekében rendszeresen kell fogyasztani ezeket a vitaminokat tartalmazó nyersanyagokat. A-vitaminban gazdag a tej, a túró, a máj és a tojás. K-vitamint tartalmaz a spenót, sárgarépa, paradicsom, az árpa, a köles, a szója, illetve az állati eredetű táplálékok közül a máj és a tojás. 

 



Máriatövis

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.