A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Kategóriák

Miért értékesek az algák?

Tudta Ön, hogy az algák

-  korábban jelentek meg a Földön, mint bármely ma ismert növény?

-  a világ összes élőanyag-mennyiségének egyharmadát teszik ki?

-  a tengerekben nagyon nagy mennyiségben  élnek, hihetetlen alkalmazkodó képességgel, bármilyen éghajlati viszonyokat képesek elviselni?

-  szaporodásuk  által jött létre a Föld légkörének oxigéntermelése, és ma is az algák és moszatok biztosítják az oxigéntartalom nagy részét?

-  több, mint 4000 vitálanyagot tartalmaznak? 

-  nincs egyáltalán szintetikus anyag bennük?

 

Ezeken a rendkívüli  hasznukon kívül, mit nyújtanak még nekünk,  embereknek az algák?

A legismertebb alga a SPIRULINA és a CHORELLA, melyeket az egész világon fogyasztanak, valamint külsőleg is hasznos segítője lehet az embereknek a  mindennapokban.

Spirulina alga

A WHO elismerte teljes értékű tápanyagként, a "super food " kategóriába sorolta.

  

A Spirulina  rendkívül  gazdag  fehérjékben, mintegy tízszeresét tartalmazza a szójababban lévőnek, ami közismerten jó fehérje-forrás.

Bizonyított  az immunrendszert támogató hatása, aminek a megbetegedések megelőzésében van szerepe. Stabilizálja a vércukorszint ingadozásait. Prebiotikus hatással bír, azaz segíti a bélben a jótékony, emésztést és immunrendszeri védekezést elősegítő baktériumok megtelepedését. 

Antioxidáns hatása mellett méregtelenítő hatását is igazolták, mivel elősegíti a  a nehézfémek távozását szervezetből.Koncentrált formában tartalmaz vitaminokat és nyomelemeket. 

Vegetáriánusoknak nélkülözhetetlen B12 vitamint is tartalmaz. A Spirulinának mellékhatásai nem ismertek.

 

Chorella alga

A méregtelenítés nagy mestereként emlegetik.

  

Az összes növény közül a legmagasabb klorofill-tartalmú, ezért intenzíven zöld színű és kedvező antioxidáns hatással rendelkezik.

Valamennyi esszenciális aminosav megtalálható benne, de vitaminok (C, B, K) és mikroelemek (vas, jód, cink stb.) széles skáláját is kínálja. Immunrendszeri stimuláns hatással rendelkezik, a szervezetet védő immunsejtek számát – vérképpel igazolható módon - megnöveli. 

Vizsgálatokkal igazolták, hogy jelentősen javítja a bélrendszeri fekélyekben szenvedő betegek állapotát. 

 

Milyen esetekben segítenek még az algák?

fogyókúra, lúgosítás (savtalanítás), enzim-pótlás, hiánybetegségek, alultápláltság, gyenge fizikum, stressz ellen,  asztma, allergia, szív, - és érrendszeri megbetegedések, ízületi bántalmak, alvászavar, daganatos betegségek.

 

Az algákat külső alkalmazási  funkciói okán, a tenger szépítő kincseinek is nevezik.

Jótékony hatása nem csak szépészeti szempontból jelentős, hanem azoknak is, akik valamilyen bőrbetegségben szenvednek. A pszoriázis, az ekcéma és a gyulladt pattanásokkal borított bőr is sokat javulhat algás kezelések hatására. A vörös alga segíti a sebgyógyulást és halványíthatja a hegeket.

Az algák értékes hatóanyagai a bőrön keresztül szívódnak fel, így fokozzák a szövetek keringését, ezért is olyan hatékony a narancsbőrrel folytatott küzdelemmel szemben.

Ilyen kezelést házilag is végezhetünk: néhány kanál szárított algából vagy alga-porból (attól függően, hogy mekkora területet szándékozunk kezelni) és meleg vízből keverjünk sűrű masszát, majd ha langyosra hűlt, vigyük föl a kritikus testtájakra. Fáslizzuk be a kezelt területet, és hagyjuk hatni 35-40 percig. Ezután mossuk le langyos vízzel! Hetente 2-3 alkalommal ismételjük, és az eredmény rövidesen megmutatkozik!

A száraz, viszkető, húzódó kézbőrre is alkalmazhatjuk a fenti keveréket, de akkor jóval kevesebb is elég belőle. Nem kell betekercselni sem

A sós víz, a homok és az algák szépítő hatását nemcsak akkor élvezhetjük, ha tengerparton nyaralunk, hanem akár otthon is, ráadásul évszaktól függetlenül.

 

Ismerje meg alga-tartalmú készítmények kínálatát;

1. Alga komplex tabletta,  spirulinát és chorellát tartalmaz, + búzafű, lucerna

2. Alga komplex por; a spirulina és chorella mellett tartalmaz még  AQUAMIN, ami vörös algából nyert ásványi komplex,

3. Barna alga kapszula

4. Barna alga tabletta

5. Spirulina por

6. Spirulina kapszula

7. Spirulina tabletta