A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Kategóriák

Toxinok a szervezetben


Köztudott, hogy szervezetünkben toxinok, vagyis méreganyagok juthatnak/jutnak be. 

Jelen írásunk a testünkben esetlegesen jelen lévő fémekről szól, különös tekintettel az aluminiumra, melyek komoly problémákat okoznak, betegségeket válthatnak ki.
Nem ismeretlen fogalom a fémek jelenléte az emberi szervezetben.

Miért fontos, hogy ez a téma a figyelem közponjában legyen?

Azért rendkívül fontos, mert különböző, súlyos betegségeket okozhatnak, ha hosszabb távon szervezetünket terhelik;

Miket okozhatnak?

bőrelváltozásokat, kiütéseket, ekcémákat, allergiát, bőrviszketést, fejfájást, asztmát, légúti megbetegedéseket, hajhullást, emésztési zavarokat, ízületi fájdalmakat, krónikus fájdalmakat, kimerültséget, fogékonyságot a fertőzésekre, alvászavarokat, depressziót, zavartságot, daganatos betegségeket, gombás fertőzéseket, autizmust, tanulási nehézségeket, pszichés változásokat, csontleépülést, éérbetegséget, memória zavart, Alzheimer, Parkinson, Sclerosis Multiplex betegséget, hiperaktivitást, stb. okozhat, súlyosabb esetben halálos betegségeket is.

 Hogyan kerülnek a szervezetünkbe a fém-származékok?

- szennyezett földből
- levegőből (kipufogógáz, gyárak, chemtrail)
- ivóvízből
- tengeri halak, tenger gyümölcsei fogyasztásával
- élelmiszer ipari adalékanyagokból
- tartósítószerek és színezőanyagok révén
- permetezőszerekből (a rovarirtókból a talajba kerülő nehézfémeket a növények gyökerei felveszik, így azok is belekerülnek a táplálékláncba)
- fémekkel való munka által
- ékszerek viselésével
- fogászati anyagokból (fogtömés, híd, korona, fém fogszabályzó)
- tisztítószerekből, kozmetikai termékekből, gyógyszerekből
- oltásokból (higanyt, alumíniumot tartalmaznak)
- dohányzással
- valamint, a háztartásban gyakran használatos alumíniumfóliából, a legújabb kutatások azt mutatják, hogy az alufólia is veszélyt jelent az egészségre.
- az alumíniumfólia használata akkor a legveszélyesebb, amikor sütőben sütünk és fóliával takarjuk azt le. Az alu-fóliából apró részecskék oldódhatnak ki, amelyek nagyon károsak az emberi egészségre nézve, ugyanis neurodegeneratív 
betegségeket okozhatnak.

Az alumíniumról úgy tartják, hogy egy neurotoxikus fém. Ez a harmadik leggyakoribb elem a földön. 

Az alumínium sokféle termékben megtalálható, például szépségápolási termékekben, gyógyszerekben, élelmiszerekben és még tápszerekben is. Idővel az alumínium felhalmozódik az agyban, a tüdőben, a vesében, a pajzsmirigyben és a májban, ez pedig elősegíti, hogy a szervezetben elszaporodjanak a káros hatású szabad gyökök. Így oxidációs folyamatok indulhatnak el a szervezetben, de gyulladást is generálhat és szöveti károsodás is létrejöhet.

Az alumínium tehető felelőssé a csontmineralizáció kialakulásáért, vagyis a csontokban meszesedés alakul kis, és még a fogszuvasodás kialakulása is a számlájára írható.

Az alumínium rontja a szervezet vas-anyagcseréjét, így vérszegénység is kialakulhat, gátolja a neurotranszmitterek megfelelő működését és a nyugodt alvást. A hangulatra is negatív hatással van, hiszen megzavarja a különböző hormonok termelődését, működését. Ha valakinek magas a szervezetében az alumíniumszint, a következő tünetek jelentkezhetnek: fejfájás, rendellenes szívverés, száraz bőr, gyomor- és bélrendszeri problémák, gyakori megfázás, illetve különféle fertőzések is kialakulhatnak. Súlyosabb esetben az izmok megbénulhatnak, zavartság is kialakulhat és a memória is csökkenhet.

Az agy egészségére is negatív hatással van ez a fém, hiszen hatására nem fejlődnek megfelelő mértékben az agy sejtjei.
Az alumínium nem ürül ki, hanem raktározódik a szervezetünkben, elsősorban az agyunkban, ahol pedig különféle idegrendszeri károsodásokat, később megbetegedéseket is okozhat. Ezek után talán nem meglepő, hogy ennyire elterjedtté vált az 
Alzheimer-kór és az autizmus.

Összegezve elmondható, hogy a fémek azzal okoznak problémát, hogy bekapcsolódnak a biokémiai folyamatokba. Az emberi szervezetben más anyagokkal lépnek érintkezésbe, így sokkal veszélyesebb vegyületeket alkotnak, amelyek aztán a metabolikus folyamatok részeivé válnak és beépülnek a szervezetbe.

Fémek kivezetése a szervezetből

A fémek ürülése a szervezetből hosszadalmas folyamat, miközben lerakódások jönnek létre a különböző szervekben (csont, máj, vese, kötőszövet, agy, haj, bőr, stb), gyengítve ezzel az immunrendszert, folyamatos készenléti állapotban tartva a fehérvérsejteket az ellenanyagképzésben, károsítva a szervezet enzimatikus rendszerét és az idegrendszert. Ugyanakkor csökkentik az ember stressz-tűrőképességét, és a betegségekkel szembeni ellenálló képességét.

Érdemes tehát gondot fordítani az alumíniumtól való megszabadulásra, hiszen körbevesznek bennünket az alumíniumot tartalmazó tárgyak, eszközök, így elvileg észrevétlenül is jelentős mennyiséggel terhelődhetünk meg.

Ajánlatunk;  Méregtelenítő hatású Calli tea   és  Fekvő infraszauna

 

 

Szerencsére a hétköznapi környezetünkben is találunk olyan ehető növényeket, melyek hatékonyak az alumínium méregtelenítésében. Az egyik leghatékonyabb „alumínuim kiűző” anyag: a szilika, ami az ivóvízben is megtalálható, de nem lehet tudni milyen mértékben. Továbbá a Mezei zsurló, amely aranyat ér,  tartalmaz szilikát, teája is fogyasztható. Képes kivonni ezt a szennyeződést az agy és a test bármely sejtjéből, majd a vizelettel kiürül a szervezetből.

A szilika nem csak az alumínium-méregtelenítésre jó, hanem a bőr fiatalon tartásában is kiváló, hiszen segít a bőr kollagén tartalmának pótlásában is. A szilika hozzájárul az artériákban a plakkok lerakódásának megakadályozásában, sőt fontos szerepet vállal a csontépítésben is, a szilika ezen kívül antioxidáns is és nagyszerű vértisztitó is egyben.

– ilyen ételek például az uborka vagy a banán,
– a gyógynövények közül pedig a kevésbé ismert, de nagyon hasznos a mezei zsurló (horsetail), mely nagy mennyiségű szilikát tartalmaz,
– nagyszerű „alumínuim kiűző” anyag lehet még a magas szilika tartalmú víz is. Ha hozzájutunk ilyen vízhez, érdemes kúraszerűen fogyasztani. A nagy alumíniumkutató, Dr Exley megfigyelte, hogy hasonló kúra javíthat az autista gyerek 
állapotán is, mivel akár 50-70 %-kal is csökkenhet az alumínium mennyiség az agyban.