A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használunk...

ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ezüst és réz jótékony hatásai (cikk)

 

Az ezüst és réz jótékony hatásáról...Az ezüst jótékony hatásáról

Az ezüstöt baktérium, gomba és vírusölő tulajdonsága alapján az orvostudomány, a természetgyógyászat és a népi gyógyászat már több ezer éve használja. Az ókorban még ugyan nem ismerték sem a baktériumokat, sem a vírusokat, viszont megfigyelték, hogy a kőkorsóba tett ezüstpénz képes a vizet fertőtleníteni és így az több nap alatt sem poshadt meg. A legmodernebb víztisztítókban ma is ezüstöt használnak.
Az ezüstnek ma már ismert egy csodálatos tulajdonsága. Az emberi bőrrel érintkezve képes a bőr felületén élő gombákat, baktériumokat elpusztítani, anélkül, hogy toxikus hatással lenne ránk. Ma a legismertebb felhasználás az ezüstözött szálakat tartalmazó ruházat. Ezek jellemzője, hogy a bőrrel érintkező belső felületük ezüstözött szálból készül. Előnyösen használható fekélyes, nehezen gyógyuló bőrfelületek esetén. Az ezüst megakadályozza a sebek felülfertőződését, elősegítve ezzel gyógyulásukat. Segíti a gombás, töredezett bőr gyógyulását.


Ezüstszálas textil ruhaneműk használatának jótékony tulajdonságai:

- bőrfertőzések és neurodermitis esetén ajénlott
- izzadtságszag kialakulása ellen,
- keringési problémák megszüntetésére,
- gombák szaporodásának meggátolására,
- cukorbetegeknek.A réz jótékony hatásai

A civilizált világ negatív hozadéka, hogy különböző elektromágneses sugárzást kibocsátó gépek, készülékek környezetében élünk.

A lakásunkban, a munkahelyen, az utcán szinte minden tevékenységünk során részesei vagyunk különböző használati eszközök kapcsán elektromágneses sugárzásnak. A mobiltelefonok, a számítógépek életünk részévé váltak. Háztartási munkáinkat a mosást, főzést, takarítást, mind elekromos eszközökkel végezzük.
Ezek a mindennapi berendezési tárgyaink egyetlen gombnyomással működtetve úgy tudnak rendelkezésünkre állni, hogy adó-vevő tornyok, erősítő berendezések, trafók, magasfeszültségű vezetékek hálózzák be életterünket.
Kutatásokkal bizonyított, hogy ezek a sugárzások egészségünkre káros hatással vannak, károsan befolyásolják szervezetünk működését. Okozhatnak alvászavart, fejfájást, migrént, nyugtalanságot, idegességet, koncentrációképesség csökkenést, fülzúgást, rossz hallás-viszonyokat. Legyengíthetik az immunrendszert. 
Nem kétséges, hogy védekeznünk kell ezek ellen a negatív hatások ellen.
 
Hogyan védekezzünk?
 
Elektroszmog kivédésére alkalmas a rezezett textília. Ezek árnyékolni képesek a nagyfrekvenciás sugárzásokat, illetve mint egy tükör visszaveri azt.
Lakásban tapéta, padlószőnyeg, parketta alá helyezve véd a káros földsugárzásoktól és a közeli adótornyok, elektromos vezetékek sugárzásától.
- Táskába, pénztárcába építve megvédi a bankkártyákat, az érzékeny gyógyszereket.
- Matrac, gyapjúderékalj alá vagy ágyneműtartóba helyezve, ágyunk fölé baldahinként kialakítva nyugodtabbá válik alvásunk.
- Terhes nők számára célszerű olyan ruhanemű használata, mely rezezett textil-béléssel van ellátva, így a magzat védetté válik a számítógép, televízió káros hatásaival szemben.
- Számítógép előtt dolgozóknak, tv-szerelőknek ajánlott  ruházatba történő beépítése, ami megvédheti őket a képernyő által kibocsátott káros sugárzástól.
- Villanyszerelők, trafóházak, adó-vevő tornyok közelében dolgozók számára rezezett textíliából készített védőöltözet használata ajánlott. 

Ha fekhelyünket és környezetét úgy alakítjuk ki, hogy rezezett textíliával borítjuk, a réz képes oldani az izom és érgörcsöt, árnyékolja az elektroszmogot. Hatására a blokkolt testrészekben fokozódik a vér- és a nyirokkeringés, a szervezetben visszaállhat a normális működés.

Réztermékek 


A réz biokémiailag is nagyon fontos nyomelem.
 
Egy egészséges felnőtt ember testében  körülbelül 80 milligramm réz  található.
Több fontos élettani funkcióban szükséges, melyek nélkül komoly egészségügyi problémákkal küzdenénk. 
Részt vesz a vérképzésben, a fehérje-anyagcserében, szerepe van a haj és a bőr színében,  az idegrendszert is erősíti. Ha nincs elég réz a szervezetben, a kalcium és a foszfor nem épül be a csontokba, ezzel elősegítve a csontritkulás kialakulását. A réz karbantartja a szívben és az erekben található kötőszövetet, gyorsítja a porcok és az inak regenerálódását, és összességében erősíti az egész immunrendszert. Befolyásolja az ízérzékelést, és gyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Ha cinkkel és C-vitaminnal együtt kerül a szervezetbe, hozzájárul az elasztin előállításához, amely többek között a bőr rugalmasságáért felel. 
A réz élelmiszerekkel kerül a szervezetünkbe és felszívódhat bőrön keresztül is. Idősebb korban ügyelni kell a megfelelő rézszint fenntartására, mivel számos időskori népbetegség oka a rézhiány. 
A rézhiány tünetei: vérszegénység, ödéma, törékenyebbé válhatnak a csontok, ingerlékenység, fáradékonyság, bőr-tünetek.

A termékekről részletes leírás Réz és- ezüst-textil-termékek menüpontban találhatók.

 

Publikációk, ismertető anyagok a rézről;
Szíves figyelmébe ajánljuk a Kolloidok menüpontban bemutatott termékeinket:
- ezüstkolloidot
- aranykolloidot
- rézkolloidot


Lejegyezte: Barátfalvy Irén