Leírás és Paraméterek
Papain enzim - tisztulás és védelem a bélrendszerben!
A papayában (Carica papaya) található fehérjebontó enzim a papain enzim. A papain a gyomorban található pepszinnél és a hasnyálmirigy által termelt pankreatinnál is hatékonyabban segíti az emésztést. A saját súlyának harmincötszörösét kitevő mennyiségű hús megemésztésére képes. Mindeközben azonban a szervezet saját fehérjéit nem károsítja.
Hatékonyságát nem befolyásolja a tápcsatorna adott szakaszának kémhatása, ezért a gyomorsavhiányban szenvedő vagy a kevés fehérjebontó enzimmel rendelkező emberek számára is lehetővé teszi a tökéletes emésztést.
A Papain enzim hatásai:
Az emésztés javítása mellett a papain hozzájárul a fehérjék építőköveinek, az aminosavaknak a felszabadításához.
Az immunrendszer működését is javítja, így elősegíti a tumoros sejtek elleni küzdelmet. A papain gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, rákos betegeknél a papain fogyasztása szájszárazság vagy nehéz nyelés esetén szintén hasznos volt.
Ezek a hatások összességében hatásossá teszik a különféle rák elleni kezelések kiegészítéséhez.
Egyes kutatások szerint a cukorbetegség szövődményei ellen is hatásos lehet, mert az eredmények szerint csökkenti a vesékben lerakódott fehérjék mennyiségét.
Egy másik kísérlet során azok a nők, akik legalább egy héten egyszer fogyasztottak papaint, kevésbé voltak fogékonyak a HPV vírusra.
Egy kisebb kutatás során az is napvilágot látott, hogy a papain fogyasztása csaknem olyan hatékony a herpesz okozta fájdalmak ellen, mint a receptre kapható gyógyszerek.
A papain és a hozzá hasonló proteolítikus enzimek csökkentik a reumás artritisz okozta gyulladásokat és fájdalmakat, elősegítik a sebek gyógyulását és csökkentik a sérülések következtében kialakuló duzzanatokat.
A papain enzim valósággal megtisztítja a bélfalakat, az élő szöveteket az elhalt anyagoktól, a túl sok nyálkától.
Papaya fa virága - termése
Tartalom: 100 db
Összetevők: Papaya, Zselatin, Papain.
Ajánlott adagolás: 3x1 kapszula naponta.
Hatóanyag az ajánlott napi bevitelben (3 kapszula)
|
|
Papain enzim | 50 mg (160 FIP) |
A papaya Közép-Amerikában, leginkább Mexikóban és Brazíliában őshonos növény, de szinte minden trópusi és szubtrópusi országban termesztik. A papaya gyümölcsben található fehérjebontó enzime a papain enzim.
A papayafa legapróbb része, a virágtól a gyümölcs húsáig (virágja, magjai, levele, hajtásai, latexnek nevezett tejszerű nedve, kérge, gyökere és gyümölcse) egyaránt gyógyító erővel rendelkezik. Ez a növény a különféle enzimek, ásványi anyagok, vitaminok és fehérjék gazdag forrása! A papayafa levele a növény legértékesebb része, amely igen gazdag papainban, fehérjetartalma pedig 15-szöröse az érett gyümölcsének.
A papaya minden olyan enzimet tartalmaz, melyek megkönnyítik a fehérjék, a szénhidrátok és a lipidek emésztését
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.