Leírás és Paraméterek
Kiváló forrása a többszörösen telített -jótékony hatású- növényi zsírsavaknak, és olyan vegyületeknek, melyek fontos szerepet töltenek be többek között a daganatos megbetegedések megelőzésében.
Hatása:
-Gátolja a rákos sejtek életben maradását, tisztítja a májat, javíthatja a vérszegénységet, mivel segíti a vér oxigén ellátását.
A népgyógyászat is régóta ismeri a búzacsíra roboráló, erősítő, méregtelenítő hatását. Kiváló antioxidáns, rendkívül gazdag ásványi anyagokban (Ca, K, FE, Mg, P) és vitaminokban (A, B, C, D, E). Kivételes fehérje-forrás, mert olyan úgynevezett esszenciális aminosavakat tartalmaz, amelyeket szervezetünk nem tud előállítani.
A csírák gazdagon tartalmaznak vitaminokat, ellátnak teljes értékű fehérjékkel is, ún. előemésztett formában, mely könnyen és hatékonyan felszívódik a szervezetben. A vitamin- és enzimkiválasztás eléri a maximumot, a férfiasságért felelős E-vitamin mennyisége háromszorosára nő négy napon belül a búzában a csíráztatás alatt. A keményítő és zsír cukorrá és szénhidráttá alakul, melyek így gyorsan hatalmas energiát biztosítanak.
Összetevői; cirok mag-héj őrlemény, búza csíra őrlemény, zselatin, C-vitamin, szinezék (titán dioxid)
Hatóanyag az ajánlott napi bevitelben |
||
1 kapszula | 3 kapszula | |
Búzacsíra őrlemény | 120 mg | 360 mg |
C-vitamin | 60 mg RDA100 % | 180 mg RDA 300 % |
Ajánlott napi adag: 3 x 1 kapszula
Tartalma: 100 db
A csíra tartalmazza az összes szükséges alkotóelemet, amire a szervezetnek szüksége van az egészséghez. A kicsírázott mag rendkívül tápláló és gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben, enzimekben.
Fogyasztása leginkább nyersen ajánlott, önmagában, kenyérre szórva, salátába keverve, joghurtba, kefirbe téve.